Vodič za raziskovalce – iskanje faktorja vpliva v izbranih zbirkah dostopnih na UL
Ključne besede: zbirke, faktor vpliva, citiranost
Uvod
Faktor vpliva kot merilo za relativno pomembnost knjige, revije, članka in avtorja smo predstavili v Vodiču za raziskovalce – bibliografije. V njem smo se osredotočili na citatna indeksa WoS in SCOPUS. V tokratnem vodiču pa predstavljamo iskanje faktorja vpliva po izbranih zbirkah. Dostop do zbirk izven lokacije UL je omogočen študentom in zaposlenim na UL s storitvijo oddaljenega dostopa.
Academic Search Complete
  i   Academic Search Complete
je obsežna multidisciplinarna zbirka celotnih besedil z več tisoč recenziranimi revijami. Pokriva področja humanistike, družboslovja, naravoslovja in tehnike.

academic1

academic2

academic
 
IEEE Xplore Digital Library
  i   IEEE Xplore
Digital Library zajema članke, zbornike, poročila, standarde s področij elektrotehnike, elektronike, računalništva in IKT, vključno z veljavnimi standardi IEEE – SA.


ieee1

ieee2

ieee3

ieee4
MathSciNet
  i   MathSciNet
Mathematical Reviews vsebuje bibliografske opise o člankih iz znanstvenih revij, knjig, prispevkov, zbornikov s področja matematike. Bibliografski zapisi za članke iz izbranih časopisov za zadnjih nekaj let vključujejo tudi navedeno literaturo, kar omogoča iskanje po citiranih referencah. Informacijski vir naroča Matematična knjižnica, dostop je omogočen z lokacij UL.


amth1
math2

math3
 
Sage Journals Online
  i   Sage Journals
Sage Journals omogoča dostop do znanstvenih in strokovnih revij s področja družboslovnih ved, humanistike, tehnike in medicine.


sage1


sage2

sage3


sage4

 
ScienceDirect
  i   ScienceDirect
Zbirka enega najpomembnejših svetovnih založnikov e-revij  in e-knjig pokriva vsa področja znanosti s poudarkom na naravoslovju in tehniki.


sci1


sci2

sci3

sci4

 
SpringerLink
  i   SpringerLink
SpringerLink servis obsega dostop do znanstvenih in strokovnih revij ter knjig z vseh področij znanosti.


sp1

sp2

sp3

 
Taylor & Francis Online
  i   Taylor & Francis Online
Zbirka omogoča dostop do znanstvenih in strokovnih revij z vseh področij znanosti.


tay1

tay2

tay3

tay4

 
Wiley Online Library
  i   Wiley Online Library
Wiley vsebuje besedila znanstvenih in strokovnih člankov z vseh znanstvenih in strokovnih področij. Dostopni so zeleno obarvani naslovi, označeni s simbolom elektronske ključavnice.


wi1

wi2

wi3

wi4

 
Spremenjeno: 30. 6. 2015